A Power Plate története, alapelvek

A Power Plate jelenleg több mint 100 országban, érhető el, 10 éves tapasztalattal használják elismert orvosok, élsportolók és hírességek. Ezen felül több millió elégedett felhasználója van a Power Plate-nek.

A Power Plate technológia alapjait a 60-as években az orosz űrhajósok használták, hogy ellensúlyozzák a súlytalanság hatásait. Legfontosabb volt a csontsűrűség vesztésének elkerülése az izomtömeg megtartásával.

Évekkel később, Guus van der Meer, a holland olimpiai csapat edzője úgy döntött, hogy továbbfejleszti ezt a módszert, így született meg 2000-ben az első Power Plate berendezés.

Voskhod 2 - Alexei Leonov

Gyorsulási tréning

A Power Plate edzés közben kifejtett erő alapja a gyorsulás.

Newton alaptörvénye: F=m*a alapján, a kifejtett erőhöz nem a tömeg tényezőt, hanem a gyorsulási faktort használja.

A 3 dimenziós vibráció által létrejövő intenzív izom összehúzódások, akár testünk tömegének ötszörösével is hatnak az izmokra. Ez a stimuláció lehetővé teszi a 98%-os kapacitású izommunkát.

A Power Plate tovább fejlesztett és levédett 3 dimenziós technológiája egyedülálló. Sem a billegő, sem a függőleges vibráció nem eredményez ugyanolyan hatást.


A Power Plate edzés, mint valódi sport

A Power Plate edzések személyi edzővel zajlanak, így biztonságosan és hatékonyan lehet elérni a lehető legrövidebb idő alatt a kívánt eredményt.

A heti 2-3 alkalom az ideális, hogy a képzett edzővel a fejlődés megfelelő legyen. Az edzések intenzitását a gép beállításainak változtatásával (frekvencia, amplitúdó, idő) és a gyakorlatok nehezítésével érjük el.

A Power Plate edzések lehetnek erőnövelő, zsírégető, tonizáló, lazító, regeneráló vagy feszesítő edzések.

Power Plate Williams F1 Limited Edition

Előny a gyógyászatban

Előny a gyógyászatban

2009 óta a Power Plate rendelkezik a Medical Device Certification, azaz az Orvostechnikai eszköz tanúsítás igazolásával 9324/EEC.


A Power Plate hitelessége

Minden Power Plate® gép igazoltan orvostechnikai berendezésnek minősített.

Minden Power Plate® gép igazoltan orvostechnikai berendezésnek minősített (az 93⁄42⁄EEC orvostechnikai eszközök irányelve alapján), mely szerint megfelel az európai egészségügyi és biztonsági előírásoknak.

Ennek köszönhetően orvosok, gyógytornászok alkalmazhatják a vibrációs tréninget, mint egy szélesebb körű kezelési módot. A Power Plate hatékonyságát több mint 80 tudományos tanulmány bizonyítja.

MDD Orvostechnikai Eszköz Tanúsítvány