Óratípusok

Egyéni-, félprivát-, páros-, közérzet javító-, alakformáló-, fejlesztő-, sportspecifikus-, köredzés, anti cellulit kezelés.

Egyéni edzés – Félprivát edzés

Az egyéni edzésnél a személyi edző egy vendéggel foglalkozik. Létezik ún. félprivát- vagy páros edzés, ahol a két gépen egyszerre két vendég tréningel, és őket egy edző felügyeli.

Közérzet javító edzés – Alakformáló edzés – Fejlesztő - Sportspecifikus edzés

A Power Plate gépeken végezhető gyakorlatok száma szinte végtelen. A tudatosan felépített edzés (bemelegítés, erősítés, egyensúly, erőközpont, masszázs) megválogatott gyakorlataival különböző célokra edzhetünk. Ha célunk a jobb közérzet megszerzése, a csontsűrűség növelése, kezelés a cellulitis ellen vagy akár a szülés utáni regenerálódás, akkor végezhetünk kimondottan ezeket célzó edzéseket.

Ha a fő célkitűzés az alakformálás, akkor edzőink feszesítő, vagy zsírégető, illetve a problémás területekre összpontosító (pl. csípő-comb, has, popsi, felkarok) edzést állítanak össze. Ami egyedülálló a vibrációs edzések körében például az, hogy ha egy adott sportban szeretnénk a teljesítményt növelni (golf, futás, síelés, kosárlabda, tenisz, úszás), erre a Power Plate szintén rendelkezik kidolgozott edzésprogramokkal.

Óratípusok

Edzéstippek

Edzéstippek

Hidratáltság, cukor

Fontos, hogy edzés előtt legyünk kellőképpen hidratáltak. A legjobb az ásványvíz. Ha vércukrunk ingadozik, akkor gondoskodjunk arról, hogy legyen cukor a vérünkben. Erre jó szolgálatot tesznek a sportitalok vagy gyümölcslevek.

Az edzés erőssége

Az alapedzés 30 perces. Ha nagyon fáradtak vagyunk, rövidebb, 15 – 20 perces tréninget is végezhetünk. Ha izmaink az előző edzés után még nem regenerálódtak, mozgassunk meg más izomcsoportot, csináljunk másfajta edzést, vagy kérjünk könnyebb edzést az edzőtől. Ha viszont topon vagyunk, regenerálódtunk az előző edzésből, akkor nyugodtan vágjunk bele egy erősebb, intenzívebb programnak.

Cipőben vagy cipő nélkül?

Ha cipő nélkül edzünk, akkor a rezgések jobban átjutnak szervezetünkbe. Ne feledkezzünk meg a higiéniáról, mezítláb ne eddzünk, zoknit mindenképpen húzzunk.

Cipőben dinamikus gyakorlatok nagyobb biztonsággal végezhetők.

Orvos hozzájárulása

Mint bármilyen esetben, ha új mozgásformába kezdünk, kérjük ki orvosunk beleegyezését.

Milyen gyakran eddzek?

Ha egymást követő napokon edz, akkor figyeljen arra, hogy más izomcsoportokkal dolgozzon (pl. egyik nap alsó testfél, következő nap felső test). Ha ugyanazokat az izmokat dolgozza meg, akkor két edzés között 48 órának kell eltelnie a szuperkompenzáció bekövetkeztéhez.

Milyen a Power Plate csoportos edzés?

A legjobban azzal tudjuk jellemezni: a legnagyobb móka, amit el tudsz képzelni, de közben bizony izzadsz rendesen! Edződ fantáziája és lelkesedése szabja meg a határokat. Az biztos, hogy legalább 2-3 fő szükséges a csoportos edzéshez.

Milyen ruhában eddzek?

Érezd magad jól. Legyen kényelmes, nedvszívó. Semmilyen kötelező elem nincs.